Därför vinner vi valet: Svenska folket låter sig inte luras av högern en gång till

4 Sep

Klart vi kommer vinna det här valet! Vi har verkligheten på vår sida. Vi har politik som bevisligen fungerar för att göra det vi säger att vi vill göra. Till skillnad från högern som säger att de också vill att fler ska få jobb, att hela Sverige ska växa, och att Sverige ska bli ett föregångsland, men i praktiken genomdriver politik som har motsatt effekt.

Svenska folket har fortfarande progressiva grundvärderingar. Folk vet att våra välfärdslösningar och det starka samhälle för alla som generationer svenskar varit med och byggt upp, är sjukt mycket smartare än alla andra alternativ. Och kan vi i Socialdemokraterna bara visa att vi tror på oss själva och vår politik ändå fram kommer det här gå vägen.

Svenska folket är smartare än att låta sig luras en gång till av Moderaternas tomma retorik. Det enda som högern kan hoppas på är att våra väljargrupper blir demoraliserade för att media påstår att loppet är kört, och att inte tillräckligt många får höra om skillnaderna mellan blocken genom att Svenskt näringsliv hindrar facket från att komma ut på arbetsplatserna och uppmana folk att rösta.

Det är alltid lättare att belysa och klargöra än att mörka och manipulera. Sanning och fakta är våra bästa kort. Särskilt när vi kopplar dem till övertygelsen om att vi alla har ansvar för varandra, att alla tjänar på att vi håller ihop.

Om 15 dagar kan vi åter har en regering som tar sitt jobb på allvar.  Som tar ansvar för hela Sverige, för hela samhället. Jag kan inte vänta.

7 svar to “Därför vinner vi valet: Svenska folket låter sig inte luras av högern en gång till”

 1. Johan Persson 4 september, 2010 den 15:44 #

  Jag vill inte låta arrogant, men jag tycker att det ovan stående är helt innehållslöst. Att alliansens politik inte leder till fler jobb stämmer ju inte. De makroekonomiska teorier som säger att lägre inkomstskatt och lägre bidrag leder till lägre arbetslöshet är empiriskt bevisade. Finanskrisen gjorde visserligen att Sverige, precis som andra länder, fick klart lägre sysselsättningstal. Men nu vänder det upp igen och nya arbetstillfällen skapas i rask takt. Konjunkturuppgången skulle också ha lett till högre sysselsättning även om socialistalliansen satt vid makten, men då skulle inte sysselsättningen alls gå upp i samma snabba takt. Sedan ska vi inte glömma att arbetslösheten innan finanskrisen var rekordlåg pga alliansens jobbskapande politik. Det jag kan hålla med om är att alliansens tuffare regler för sjukskrivningar och förtidspensioneringar har lett till att vissa människor har hamnat i konstiga och ovärdiga situationer. Frågan är dock vad alternativet skulle vara; att vi skulle fortsätta med socialdemokraternas politik som gjorde att tiotusentals människor årligen blev sjukskrivna och förtidspensionerade? Den borgerliga regeringen var tvungen att strama åt reglerna eftersom situationen var ohållbar. Ibland blev det fel och i vissa fall kom människor i kläm (och det kan säkert finnas vissa tillämpningar som inte är acceptabla och som Försäkringskassan måste titta på), men som sagt; vad var alternativet? Det ovanstående känner svenska folket till, och därför kommer den socialistiska alliansen inte vinna valet. Svenskarna är i grunden faktiskt ganska rationella. Mvh Johan

 2. Carina 4 september, 2010 den 16:28 #

  Nej jag kan inte heller vänta. Jag hoppas verkligen att Alliansen vinner som jobbar för hela Sveriges existens och inte bara storstädernas. Facket skall jobba för alla medlemmar och alla är där inte sossar och vänsterfolk. Facket skall vara en neutral instans inte ett politisk.

 3. Anders Nilsson 4 september, 2010 den 18:23 #

  Jag tror att man skall vara försiktig med att framställa oss som en samling lättlurade individer, oförmögna till att förstå och ta självständig ställning till vad vi vill med vårt samhälle och våra liv. Den inställningen slår tillbaka mot oss socialdemokrater och säkrar med största sannolikhet en valförlust. Brecht uttryckte det utmärkt, när han konfronterade denkommunistiska regimen i DDR: ”Om nu partiet är missnöjt med medborgarna så får väl partiet välja sig nya.”🙂

 4. Nostradamus 5 september, 2010 den 05:27 #

  Jag tror att det är likgiltigt för feminister vilken regering vi får den 19 september. Feminismen är i grunden en liberal ideologi och behöver egentligen inte arbetarrörelsen som värddjur för sin agitation. Särskilt inte i Sverige där feminismen sedan länge är implementerad i staten, rättsväsendet, universiteten och i Public Service-medierna. Regeringen kommer att få 50/50 statsråd, åklagare kommer fortsatt att vara ett kvinnoyrke, kvinnliga genusvetare kommer att examineras i samma takt som tidigare, UR och P3 fortsätter att rikta sig främst till unga kvinnor.

 5. claudius4154 9 september, 2010 den 09:46 #

  ”Svenska folket har fortfarande progressiva grundvärderingar”

  Jag tycker alltid att såna här formuleringar mer skadar än gör nytta. Det är bättre att vara ödmjuk o kämpa för att övertyga istället för att ta för givet vad ”svenska folket” tycker.
  Det snuddad lite vid uttalanden som jag hört att ”Egentligen är alla svenskar socialdemokrater”

  Men Regeringsskifte den 19e är ootroligt efterlängtat!

 6. Sara Gunnerud 9 september, 2010 den 11:08 #

  Jag påstår inte att det bara är socialdemokrater som står för progressiva grundvärderingar. Bara att högerns enda chans att vinna det här valet är att låtsas att de också har progressiva grundvärderingar. Och det tror jag att folk har upptäckt att de inte har.

  Klart att vi i Rebella kämpar järnet för att övertyga väljare om att S är det bästa alternativet, och att det är superviktigt att ALLA röstar. Här tar vi inte ut någonting i förskott. Men vårt jobb i valrörelsen är lättare, och roligare, för vi behöver inte manipulera väljare för att de ska rösta på oss. Det måste högern göra.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tankar efter en facklig helg | Mellan anpassning och motstånd - 6 september, 2010

  […] då man desperat försöker förhindra det politiska samtalet på arbetsplatserna. Jag kan lova ingen arbetare skulle rösta höger om dom till fullo förstod vad Alliansregeringen har inneburit för Sveriges arbetare. Någon som […]

Kommentarer inaktiverade.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: