Smarta unga S-kvinnor gör världen enklare att leva i

13 Apr

De 30-tal förslag i den nya antikrångelkatalogen som presenterades av Försäkringskassan igår kommer att underlätta mycket om de blir verklighet. Främst för familjer mitt i livet, med barn och ofta ett heltidsarbete. Vi är många föräldrar som inte hinner, glömmer eller helt enkelt struntar i att fylla i anmälan samt ansökan (det är två steg!) om tillfällig föräldrapenning under barnets första sjukdag. Många föräldrar har ett flexibelt arbete och kan till och med vobba, det vill säga arbeta hemifrån under barnets sjukperiod, och slipper därmed att ha kontakt med Försäkringskassans system. Andra föräldrar har fullt sjå med att ta hand om ett sjukt barn så att de inte hinner anmäla och ansöka om tillfällig föräldrapenning. Det finns även föräldrar som anger att de tar semester för att vara hemma med sina sjuka barn. Då kan man undra hur tillmötesgående systemet är.

För många unga kvinnor med eller utan barn är dessutom bostadsbidrag en viktig källa till försörjning och det är tacksamt att reglerna har setts över så att fler kan ges tillgång till att söka.

Vi behöver försvara våra socialförsäkringssystem och förbättra dem så att ännu fler människor får en större trygghet i sin vardag. Därför är enkla regler och system ett sätt för våra myndigheter att närma sig medborgarnas behov så att hen kan använda systemen när hen behöver dem. Enkla regler skapar givetvis även ett större förtroende för myndigheter.

Jag hoppas nu att Ulf Kristersson förstår föräldrars behov av förenklade system. Och Ulf, vi lovar att inte överutnyttja systemet bara för att förskoleintyget slopas.

Så, tack Karin för att du har varit med och utformat idéer till ett smartare system för oss som ofta kommer i kontakt med er. Och tack för det nya ordet antikrångelkatalog.

 

Ett svar to “Smarta unga S-kvinnor gör världen enklare att leva i”

  1. Argus 18 april, 2012 den 07:25 #

    Smarta unga S-kvinnor tycks vara väldigt beroende av Försäkringskassan för sin försörjning!

Kommentarer inaktiverade.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: