Om oss

Rebella är en socialdemokratisk förening i Stockholm som bildades våren 2003 för att driva opinion i frågor som berör jämställdhet och medverka till att bryta könsmaktsstrukturer, i samhället såväl som inom arbetarrörelsen. I Rebella använder vi systerskapet för att stärka och inspirera varandra.

Vi träffas och pratar politik

Oftast har vi möten den 8:e varje månad klockan 18.00 på Sveavägen 68. Intresserade är hjärtligt välkomna att hälsa på oss, kontakta oss för säkerhets skull innan mötet för information om lokal och annat praktiskt. Du når oss på ungaskvinnor.rebella (at) gmail.com. Du kan också ringa vår ordförande Jenni Larsson på 073-370 36 71

Vi påverkar och driver opinion om jämställdhet

Vår blogg är en ventil för att vädra åsikter och tankar som är viktiga för klubben eller oss personligen. Den är också ett sätt att prata politik.

Valseger 2014

Rebella har arbetat länge för att Socialdemokraterna ska driva ännu smartare och ännu mer progressiv politik för jämställdhet. Men vi  måste också ha möjlighet, ha mandat, ha makt, att göra våra politiska förslagen till praktisk verklighet. Därför jobbar vi för valseger 2014.

Politik är på riktigt. Häng med oss i kampen för ett bättre, roligare, mer jämställt samhälle!

Del av S-kvinnor

Vi är organiserade inom S-kvinnor och föreningens fullständiga namn är Unga S-kvinnor Rebella.  Det är lite långt, så för det mesta säger vi bara Rebella.

Stadgar

Våra stadgar är desamma som grundstadgarna för alla socialdemokratiska föreningar och klubbar i Stockholms arbetarekommun. Läs dem här (från sid 29).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: